Het proces van autogeen snijden

Autogeen snijden is een thermische bewerking, die benut wordt om producten uit stalen platen te maken. Het proces maakt gebruik van verhitting, door een mengsel van verhittingsgas met zuurstof naar de ontstekingstemperatuur te brengen. Hierna gebruikt het proces zuivere zuurstof, om de oxidatie in het verhitte gebied te versnellen. Deze oxidatie vindt plaats door een exothermische reactie, die meer hitte creƫert dan er in eerste instantie wordt in gestopt. Dit zorgt ervoor dat het staal gaat smelten. Door vervolgens een straal gecontroleerde zuurstof er onder druk op te blazen, zal het gesmolten deel uit het staal worden gedrukt. Zo ontstaat de snijlijn.

Voor- en nadelen van autogeen snijden

Deze manier van snijden is nog steeds zeer gebruikelijk bij snijbedrijven. Dit heeft voornamelijk te maken met de lage kosten van het proces, aangezien de verbruikte middelen relatief goedkoop zijn. Het proces is zelf is niet erg ingewikkeld, waardoor het eenvoudig toe te passen is. Wij gebruiken de techniek om tot 150 mm staal te snijden, wat het een ruime toepasbaarheid geeft.

Een nadeel van autogeensnijden, is dat de snijrand ruwer is ten opzichte van bijvoorbeeld laser- of plasmasnijden. Door de benutte techniek is het daarnaast ook alleen mogelijk om staal te snijden. Voor het snijden van RVS of Aluminium dient er dus gebruik gemaakt te worden van plasmasnijden.

De machines van Snijcon

Wij maken gebruik van twee krachtige CNC autogeen snijmachines, waarmee we fors plaatwerk tot 18.000 x 3.000 mm kunnen snijden. We snijden hierbij met 8 branders door alle staalkwaliteiten heen. Het proces stelt ons in staat om niet alleen grote series te snijden, maar ook enkele stuks zijn mogelijk!

Indien u meer informatie wenst over onze autogeen snijmogelijkheden, dan lichten we dit graag toe in een persoonlijk gesprek.

<< TERUG NAAR HET OVERZICHT

Contact gegevens Snijcon BV

Remmerden 28
3911 TZ Rhenen

Telefoon: 0317-619028
Fax: 0317-613507
E-mail: info@snijcon.nl

Contact formulier

Bedankt voor uw reactie. We nemen spoedig contact met u op.

Liever terug gebeld worden?

Vul uw gegevens hieronder in, en wij bellen u.

Bedankt voor uw reactie. We nemen spoedig contact met u op.